Duurzaam

“Mensen brengen gebouwen en omgevingen tot leven. Wij vinden het belangrijk dat je dat in al onze woonoplossingen voelt. Zorgvuldig brengen we de verhalen in kaart van iedereen voor wie we de woon- en leefruimte aangenamer en persoonlijker mogen maken. Van daaruit zoeken we een match met de meest passende oplossing. Voor dit project maken wij gebruik van de woonproducten Fijn Wonen (voor wat betreft de compacte levensloopbestendige woningen, de starterswoningen en de eengezinswoningen) en Wij Wonen (voor wat betreft de ruimere levensloopbestendige woningen (comfort) en de vrijstaande woningen).

Fijn Wonen
Fijn Wonen staat voor betaalbaar en snel bouwen, met een gegarandeerde kwaliteit. Door toepassing van uiteenlopende architectuur en modulaire, geprefabriceerde componenten ontstaan hoogwaardig vormgegeven gebouwen, geheel uit onze eigen woningfabriek. Het innovatieve productieproces, de geïntegreerde technologie en de onderhoudsvriendelijke materialen zorgen voor gegarandeerde prestaties tegen een betaalbare prijs.

 Wij Wonen
Met Wij Wonen verbinden we de voordelen van prefab-basiscomponenten met de behoefte aan variatie en een persoonlijke touch. Dit noemen wij modulair maatwerk. Het assortiment van Wij Wonen is aanvullend op dat van Fijn Wonen. Binnen Wij Wonen bieden wij aanvullende woningtypes, waaronder de vrijstaande villa als ook een ruimere levensloopbestendig woningtype dan in het assortiment van Fijn Wonen.”

 Duurzaam
De woningen in het project zijn duurzaam ontwikkeld en worden ook duurzaam gebouwd. Het casco van de woningen wordt in de fabriek gemaakt, waardoor er veel minder transport naar de bouw nodig is. De materialen die we toepassen zijn duurzaam en waar mogelijk circulair. De woningen hebben standaard zonnepanelen. Ook dit maakt de woning extra duurzaam! Daarbij treffen we andere maatregelen om het milieu en jouw energierekening te sparen. Dankzij de uitstekende isolatie en een duurzaam verwarmingssysteem is het comfort groot.

 Tocht heb je hier niet. Om te zorgen voor een frisse woning wordt er een uitgebalanceerd ventilatiesysteem toegepast. De woningen zijn gasloos, dus kook je elektrisch met inductie of keramisch. Standaard is er in alle verblijfsruimten vloerverwarming aanwezig. De technische ruimte voor de warmtepomp en de warmteterugwin-installatie (WTW) vind je ook op de begane grond. Wel zo makkelijk bij onderhoud en eventuele vervanging van onderdelen. De buitenunit van de warmtepomp staat in de extra grote buitenberging, zodat alleen het rooster van buitenaf zichtbaar is.

 Koeling
De warmtepomp in de woning is er om de woning te verwarmen. In combinatie met de vloerverwarming zorgt dit voor een aangename temperatuur in jouw huis. Het voordeel van de warmtepomp die gebruikt wordt in de Fijn Wonen-woningen, is dat deze tevens een koelfunctie heeft. Onder koelen verstaan we temperatuur in de woning verlagen: de temperatuur wordt verlaagd door koud water in plaats van warm water door de vloerverwarming te laten stromen. Doordat de vloer kouder wordt, gaat de temperatuur in de woning ook dalen. Zoals bij velen bekend, heeft vloerverwarming een langere tijd nodig om de vloer te verwarmen. Dit geldt tevens voor de koelfunctie.