Woongaardpark   Sfeerfotografie 1189

Omgeving

Woon je in Woongaardpark, dan kun je gebruik maken van de mogelijkheden die Veldhoven heeft. Met de winkels in de Kromstraat op fietsafstand zijn de dagelijkse boodschappen dichtbij. Het Sondervick College ligt in het zuiden van de wijk. En je wandelt vanuit het Woongaardpark direct het natuur-overloopgebied in.

Woongaardpark wegenkaart

Bereikbaarheid

Veldhoven ligt qua bereikbaarheid ideaal, of je nu met de auto, het OV, de fiets of zelfs het vliegtuig gaat.

Auto
Eindhoven centrum 14 min
Eindhoven airport 10 min
Tilburg A58 30 min
Breda A58 49 min
Den Bosch A2 36 min
Maastricht A2 71 min

Op loopafstand ligt de bushalte bij de Veldhoven Kempen Campus van waar je zo in het centrum van Veldhoven zit of door kunt reizen naar het station in Eindhoven. 

Ook de natuur van de Kempen ligt om de hoek. Hier vind je bossen, heide en beekdalen verbonden door verschillende fiets- en wandelroutes. 

Woongaardpark   Sfeerfotografie 1234
Woongaardpark   Sfeerfotografie 1214
Woongaardpark   Sfeerfotografie 1208
Woongaardpark   Sfeerfotografie 1241

Voorzieningen

Winkels
Onderwijs
Sport
Cultuur

Veldhoven beschikt over een ruim winkelaanbod. Het Citycentrum is het centrale winkelcentrum met ruim 125 winkels en horecagelegenheden. Maar nog dichterbij in het gezellige oude centrum vind je winkelcentrum Kromstraat waar zo’n 60 winkels en horecagelegenheden elkaar afwisselen.

In de directe omgeving zijn verschillende scholen met alle voorzieningen rondom onderwijs, waaronder naschoolse opvang, sport, welzijn en cultuur. Het Sondervick College biedt onderwijs voor middelbare scholieren op vmbo-, havo- en vwo-niveau. In de wijk liggen twee basisscholen zodat de kinderen in hun eigen omgeving naar school kunnen. Ook is er een kinderdagverblijf en twee buitenschoolse opvang locaties.

Veldhoven heeft alle sportfaciliteiten. Sportvelden en de atletiekbaan liggen op loopafstand. In de wijk zelf komen allerlei natuurlijke speelplekken waar kinderen kunnen spelen.

Met een uitgebreid theaterprogramma van zo’n 170 voorstellingen per seizoen en twee zalen met 480 en 185 stoelen is Theater de Schalm de cultuurtempel van Veldhoven. Ook heeft het theater een eigen filmhuis. Andere voorzieningen in Veldhoven op gebied van cultuur zijn een bibliotheek, muziekschool en museum ‘t Oude Slot.