Woongaardpark   Sfeerfotografie 0922

Project

Woongaardpark biedt haar toekomstige bewoners de ‘best of two worlds’: Wonen op het woongaardpark [totaal 53 woningen] met het landschap tot aan de voordeur en het recreatieve landschap van de Brabantse Kempen in de achtertuin, maar ook met het gemak van alle voorzieningen in het centrum van Veldhoven en Eindhoven op steenworp afstand. 

Zilverackers 0cfa74ab

Zilverackers

Zilverackers is een nieuwe wijk aan de westzijde van Veldhoven. De wijk kenmerkt zich door zijn prachtige groene omgeving. Verschillende nieuwe buurten, kernen en gehuchten vormen samen deze nieuwe wijk. Elke buurt heeft zijn eigen karakter en sfeer.

Centraal ligt de kern Huysackers. Daaromheen wordt een krans van kleine gehuchten en buurtschappen ontwikkeld. Bij Kransackerdiorp staat het landelijk wonen centraal; ontmoeten, inclusiviteit, sociale cohesie zijn daarbij naast de aanwezigheid van het landschap essentiële kernwaarden.

zilverackers-kaart
Ellipse 10

Nieuwe Erven

In het zuiden van Huysackers liggen de Nieuwe Erven. Deze buurt heeft alles om samen met anderen te wonen. Kenmerkend voor ‘De Erven’ is dat het landschap altijd dichtbij is, groene functies worden direct gekoppeld aan het erf die in het groene raamwerk liggen. Via ommetjes en doorzichten maakt het omliggende landschap direct deel uit van je woonomgeving.   

Group 53
Situatietekening BEW2

Wonen op
   de erven en
aan de Brink

Het ontwerp van het Woongaardpark gaat er vanuit dat je samen woont op het noord- of zuid gelegen erf rondom de Brink of daaromheen waar het wonen overgaat in het omliggende landschap. Een wijk waar sociale cohesie wordt gestimuleerd en waar verschillende doelgroepen bij elkaar komen. De structuur van het stedenbouwkundig plan, de inrichting van de openbare ruimte en de architectuur van de woningen dragen daar allemaal aan bij. 

Centraal gelegen is de Brink die de erven met elkaar verbindt. Een centraal punt in de wijk waar ruimte is om elkaar te ontmoeten. Voor koffie of een feestje buiten bij de gemeenschappelijke pleintjes onder de carports.